6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #73
  luci
  Deelnemer

  hoi, ik ben lucinda en heb een agorafobie.
  fijn dat er ook andere mensen zijn die een paniekstoornis hebben. Ik vind het lastig om er met mensen over te praten omdat die het vaak niet begrijpen. hoe doen jullie dat? weet iedereen uit jullie omgeving van je paniekstoornis?

  #75
  charlottev
  Deelnemer

  Dag Diana

  Het is inderdaad erg moeilijk om dat met anderen te delen die de stoornis niet hebben. Lees je deze berichtjes nog? Indien wel, dan kunnen we hier verder over praten.

  groet
  Charlotte

  #76
  Sofie
  Deelnemer

  Hallo Luci en Charlotte,

  In de hoop dat jullie beiden de berichtjes nog lezen wil ik even reageren. Het is zeker enorm lastig om te delen met mensen die het zelf niet kennen. Echter heb ik het wel geprobeerd om te delen, op aanraden van mijn therapeute, omdat anders mensen je helemaal niet begrijpen. Vaak alleen het zeggen lucht al op, zonder een hele uitleg, omdat dit de grootste spanning weg haalt.

  Daarbij hoop ik wel voor jou/jullie dat er mensen zijn in de omgeving die begrip kunnen tonen voor de situatie. Begrijpen hoeft niet, maar steun en respect scheelt al een hoop!

  Ps alle belangrijke personen (vriend + familie) in mijn omgeving weten ervan.
  Sommige vrienden wel kwijtgeraakt helaas door paniekstoornis met agorafobie, eetstoornis en ontwijkende persoonlijkheidsstoornis. De vriendinnen die het dichtste bijstonden hadden geen begrip voor de situatie en daar heb ik geen contact meer mee. Hoe pijnlijk en spijtig ook, maar degene die nog in mijn leven zijn omarm ik met 1000 armen.

  Hopelijk tot schrijfs,

  Milou

  #79
  charlottev
  Deelnemer

  Sorry voor het late antwoord. Ik ben ondertussen opgenomen in een psycho-therapeutisch centrum. Omdat ik geen perspectief meer zag om er vanaf te geraken en teveel medicatie aan het nemen was en ik me hier heel slecht bij voel. Ik heb vooral last van grote ruimte, hoogte, me begeven tussen mensen, wachten aan een rij in de supermarkt, het duikt op veel plaatsten op. Heb je een mailadres om wat ervaringen te delen? Dat vind ik aangenamer dan alles online te zwieren.
  Gr

  #82
  CharlieC
  Deelnemer

  Hallo allemaal,
  Ik ben bijna 19 jaar en ik heb chronische hyperventilatie met een paniekstoornis. Dit is erg moeilijk en veel sociale contacten heb ik dus ook niet, want die begrijpen het niet. Hierdoor voel ik mezelf ook heel vaak eenzaam en alleen en best verdrietig en daarom zou ik graag lotgenoten willen leren kennen.
  Groetjes,
  Charlie

  #84
  Blushgirl
  Deelnemer

  Hallo,

  Het is erg moeilijk om de paniekstoornis te delen met de omgeving. Ik heb dit op een gegeven moment wel gedaan.
  Het is belangrijk om stil te staan wat voor jou het beste is op een gegeven moment.
  Soms zullen mensen het niet snappen en daar ook niet de moeite voor nemen. Als dat jou gevoel negatief beïnvloed vind ik dat het tijd is om wat afstand te nemen van deze personen.

  Ik heb dit zelf jammer genoeg ook moeten doen maar ik moet zeggen dat ik me achteraf erg opgelucht voelde.

  Succes en sterkte

  Liefs

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.